top of page

RIŽEVI REZANCI Z RAKCI IN TOFUJEM

Obožujem pad thai iz Dabude. Vsi, ki me poznajo vedo, da bi ga lahko jedla vsak dan. Večkrat na dan! :) Ker pa to žal ni mogoče, si občasno pripravim riževe rezance na 100 načinov in se pretvarjam, da je vsaj malo podobno jedem iz moje najljubše restavracije. Pri rezancih lahko res eksperimentiraš. Včasih jih naredim s piščancem, včasih z rakci ali tofujem, občasno pa samo z zelenjavo. Pri kuhanju je najpomembnejše, da uživaš, ustvarjaš in se ne obremenjuješ z recepti in napisanimi pravili. Če imaš vok, ti res priporočam, da ga uporabiš. Če ga nimaš, tako kot jaz, pa bo ok tudi navadna ponev.

SESTAVINE: Por Česen Paprika Korenje Tofu Škampi Riževi rezanci Sojina omaka (Bio sojina omaka Tamari) Slani arašidi Koruza Olivno olje Jajce Sol/poper/poljubne začimbe

1. Na olivnem olju prepraži por, narezano (rdečo) papriko, korenje, na koncu dodaj česen. Jaz česen obožujem, lahko ga v tem receptu izpustiš, če nisi njegova ljubiteljica. 2. Ko se zelenjava konkretno prepeče, dodaj koruzo (iz konzerve ali zamrznjeno). Dodaj sol, malo popra, jaz dodam še žlico domače vegete. 3. Popečeno zelenjavo prelij s sojino omako. Jaz vlijem skoraj tretjino stekleničke. Pri sojini omaki sem res izbirčna. Pri kuhanju ne bi rada uporabila takšne, ki je prepotovala pol sveta. Rada vem, kaj je v omaki, zato vedno izberem slovensko, saj tako 100% vem, kaj je v njej. Sojino omako vedno kupim v Zlati ptički, moji najljubši trgovinici. 4. V posebni ponvi popeci na koščke narezan tofu. Ko je zlato rumene barve, ga dodaj k zelenjavi. 5. Popeci rakce/škampe in jih dodaj k zelenjavi s tofujem. 6. Pripravi riževe rezance. Jaz jih prelijem z vrelo vodo in jih v vodi pustim 3 minute. Po treh minutah jih "odcedim" in dodam v posodo. 7. V ponev (vok) dodaj 2 jajci in med pečenjem mešaj, da se jajci dobro prepečeta med zelenjavo. 8. Zmelji slane arašide in jih primešaj k rezancem. Arašidi dajo jedi piko na i. 9. Postreži jed na krožnik in še dodatno posuj z mletimi arašidi.

Uživaj!

bottom of page