SPLOŠNI PRODAJNI POGOJI

SPLOŠNO

Splošni pogoji veljajo od dne 8. 9. 2017 dalje in se lahko dopolnjujejo brez izrecnega obvestila. Vsak kupec in uporabnik spletne strani se je dolžan seznaniti s pogoji uporabe in nakupa. Spletno prodajo www.ustvarjalnicarp.com izvaja Rebeka Perko.

Podatki podjetja: Umetniško ustvarjanje Rebeka Perko s.p., Stranska vas 71, 8360 Žužemberk, davčna številka: 52608859, račun pri NLB SI56 0299 2270 0562 313. Rebeka Perko ni zavezanec za DDV. 

Skrbimo, da je spletna stran ažurna in točna, vendar so napake možne. Pridržujemo si pravico do vsebinskih sprememb spletne strani Ustvarjalnica Rebeka Perko, kakor tudi splošnih pogojev.

Splošni pogoji spletne trgovine Ustvarjalnica Rebeka Perko so v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2).

 

PRAVICE INTELEKTUALNE LASTNINE

Vsa vsebina (slike, besedilo, logotip, dizajn ...) je v lasti lastnika spletne trgovine. Reproduciranje, distribuiranje, predelava ali druga uporaba avtorskih del, objavljenih na spletni strani www.ustvarjalnicarp.com, brez pisnega dovoljenja lastnika spletne trgovine ni dovoljena in predstavlja kršitev zakona s področja avtorskih pravic. Prodajalec si pridržuje pravico do manjših sprememb v opisu izdelkov, brez obveznosti obveščanja uporabnikov.

 

CENE IZDELKOV

Cene izdelkov na www.ustvarjalnicarp.com so izražene v evrih in veljajo cene, tako kot tudi morebitni popusti ali ugodnosti, na dan oddaje naročila. Cene se lahko spreminjajo brez predhodnega obvestila. V ceno izdelka niso všteti stroški pošiljanja. Stroški pošiljanja se obračunajo na blagajni ob zaključku naročila.

 

UGODNOST IN POPUSTI

Ugodnosti in popusti niso združljivi, torej lahko na enem naročilu uveljavite le eno vrsto ugodnosti. Ugodnosti so lahko: brezplačna poštnina, kupon s popustom in ostale posebne ugodnosti, ki so predstavljene v posameznih akcijah. Kupec je do ugodnosti upravičen le v času posamezne prodajne akcije. Na znižane cene ni mogoče koristiti dodatnih akcijskih popustov. 

 

IZDELKI

Izdelki iz spletne trgovine Ustvarjalnica Rebeka Perko so ročno poslikani in unikatni. Noben izdelek ni popolnoma enak drugemu. Možna so odstopanja med barvami dejanskih izdelki in izdelkov na sliki. Keramični izdelki so pralni v pomivalnem stroju, vendar prodajalec priporoča ročno pranje. Med pranjem se lahko zaradi drgnjenja barva poškoduje. Pri ročnem pranju ni priporočeno drgniti po poslikavi z gobicami za pranje posode.

 

NAČIN PLAČILA

Na voljo so vam različni načini plačila. Izberete lahko tistega, ki vam najbolj ustreza, in sicer:

1. Plačate lahko po povzetju. 

​2. Plačilo lahko opravite preko vaše spletne banke ali UPN obrazca na vaši lokalni pošti. 

​Ob zaključku naročila se bodo kupcu izpisali podatki za nakazilo. Kupec mora v 24 urah poravnati celoten znesek na transakcijski račun prodajalca in kopijo potrdila o plačilu poslati na e-mail info@ustvarjalnicarp.com. V nasprotnem primeru se naročilo prekliče. Po prejemu potrdila začne veljati rok za dobavo izdelkov, ki je 3-5 delovnih dni. Pri izdelkih narejenih po naročilu je lahko rok izdelave daljši, o čemer vas bomo obvestili na vaš e-mail naslov. 

​3. Z gotovino ob osebnem prevzemu.

Osebni prevzem je možen v Žužembekru po predhodnem dogovoru s prodajalcem.

​Račun je priložen izdelkom. 

 

DOSTAVA

Izdelki bodo po tem, ko ste uspešno oddali naročilo, na vaš naslov odposlani v roku 2-4 delovnih dni. Vsi naši paketki do vaših vrat potujejo 1-2 dni s Pošto Slovenije. V primeru daljšega dostavnega roka bomo z vami osebno stopili v stik prek vašega e-naslova, ki ste ga vnesli ob nakupu in se dogovorili o možnostih dostave.

Stroški dostave se razlikujejo glede na način plačila:

- PLAČILO PO PREDRAČUNU

Vrednost nakupa do 19,99 € POŠTNINA: 1,8 €

Vrednost nakupa od 20,00 € - 40,00 €  POŠTNINA:  3,70 €

Vrednost nakupa nad 40,01 € POŠTNINA: 4,40 €

- PLAČILO PO POVZETJU

Vrednost nakupa do 19,99 € POŠTNINA: 3,40 €

Vrednost nakupa od 20,00 € - 26,00 € POŠTNINA: 4,90 €

Vrednost nakupa od 26,01 € do 40,00 € POŠTNINA: 5,70 €

Vrednost nakupa nad 40,01 € POŠTNINA: 6,60 €

Plačilo z gotovino dostavnemu uslužbencu.V primeru, da vas v času dostave ni doma, izdelke prevzamete v vaši enoti Pošte Slovenije.

OPOZORILO: Pošta Slovenije zaračunava provizijo za odkupnino po ceniku PS, v kolikor je  prevzem paketa plačilo po povzetju.

Provizija:

- znesek do 27, 50€ PROVIZIJA: 1,62€;

- znesek od 27,50€ do 470€ PROVIZIJA: 5,88% od vrednosti.

​​

Za naročila izven Slovenije plačilo po povzetju ni mogoče. Naročila izven Slovenije imajo višjo dostavo in sicer:

 

Vrednost nakupa do 10,00 € POŠTNINA: 7,00 €

Vrednost nakupa od 10,01 € - 20,00 € POŠTNINA: 9,70 €

Vrednost nakupa od 20,01 € do 30,00 € POŠTNINA: 14,30 €

Vrednost nakupa od 30,01 € do 40,00 € POŠTNINA: 14,30 €

Vrednost nakupa od 40,01 € do 80,00 € POŠTNINA: 25,00 €

Vrednost nakupa od 80,01 € do 160,00 € POŠTNINA 30,00 €

 

PREKLIC NAROČILA

Kupec lahko brez dodatnih stroškov prekliče naročilo do prejema elektronskega sporočila o tem, da je bilo naročilo odposlano. Preklic je možen na elektronski naslov info@ustvarjalnicarp.com. V elektronskem sporočilu morate obvezno navesti ime in priimek kupca, naslov in številko naročila. V naslov vpišite PREKLIC NAROČILA.

 

PRAVICA DO ODSTOPA OD POGODBE

Kupec ima brez kakršnegakoli razloga pravico odstopiti od pogodbe v 14 dneh od prejema blaga. V primeru odstopa od pogodbe prodajalec nemudoma oziroma najpozneje v 14 dneh po prejemu obvestila o odstopu od pogodbe vrne vsa prejeta plačila. Odstop je potrebno sporočiti na info@ustvarjalnicarp.com. Kot pravočasno obvestilo o odpovedi se upošteva datum oddaje pisma ali datum pošiljanja elektronskega sporočila. Če ste prejeli neustrezno ali poškodovano blago lahko le tega vrnete v zakonskem roku 30 dni po prejemu blaga, blago pa mora biti pri tem nerabljeno, zapakirano v originalni embalaži in nepoškodovano oz. v takem stanju, v kakršnem je bilo tedaj, ko vam je bilo izročeno, na naslov REBEKA PERKO, STRANSKA VAS 71, 8360 ŽUŽEMBERK. Pri vračilu je potrebno priložiti kopijo računa. Stroške vračila krije prodajalec. Ponovno pošiljanje zamenjanih izdelkov se ne zaračuna, razen v primeru, ko je prvo pošiljanje brezplačno.

Če pri dostavljenih izdelkih opazite napako (okrušeni/počeni izdelki), je potrebno prodajalca o tem obvestiti v 8 dneh od datuma prejema izdelka.

Prodajalec ne odgovarja za napake, ki se pojavijo po 6 mesecih po prejemu izdelka. Kupec mora napako natančno opisati prodajalcu (priporočeno slikovno gradivo). Kupec lahko po svoji izbiri zahteva: vračilo kupnine ali odpravo stvarne napake.

OPOZORILO: Potrošnik nima pravice do odstopa od pogodbe in vračila izdelka v primeru, da je bil izdelek narejen po navodilih potrošnika in je pred pošiljanjem izdelka dobil v prikaz slikovno gradivo izdelka, ki ga je tudi odobril. 

 

PRAVICA DO ZAVRNITVE STORITVE

Prodajalec ima pravico preklicati naročilo v kolikor ne pridobi potrditve nakupa s strani kupca po telefonu ali elektronski pošti. Prodajalec je o odstopu od pogodbe dolžan obvestiti kupca prek elektronske pošte ali telefona. V kolikor kupec ni podal pravilnih osebnih podatkov, prodajalec ni zavezan k obveščanju. Prodajalec ne odgovarja za izgubo, škodo ali stroške, ki bi nastali zaradi neizpolnitve ali zamude pri izpolnitvi obveznosti, do katere bi morebiti prišlo zaradi dogodka ali okoliščin izven nadzora prodajalca.

 

OBDELAVA PODATKOV

Prodajalec zagotavlja, da nikoli in na noben način ne bo zlorabil osebnih podatkov, razkritih preko spletne strani. Z opravljenim nakupom ali prijavo na novice se strinjate, da prodajalec z namenom neposrednega trženja in v namene spletne trgovine vzpostavi, vzdržuje in upravlja z vašimi osebnimi podatki, elektronskim naslovom, za neomejeno časovno obdobje. Obvezujemo se, da bodo kakršnikoli osebni podatki pridobljeni preko spletne strani v celoti ostali v lasti podjetja in bodo služili izključno za potrebe izvedbe in dostave naročila, ter za obvestila o novostih v spletni trgovini. Prodajalec zagotavlja varstvo osebnih podatkov po zakonu, ki ureja varstvo osebnih podatkov. Kadarkoli lahko pisno zahtevate, da trajno ali začasno prenehamo uporabljati vaše osebne podatke za namen neposrednega trženja. Prodajalec bo podatke nujne za dostavo posredoval podjetju Pošta Slovenije.

ZADNJA SPREMEMBA: 27. 9. 2017

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

© 2020 by Ustvarjalnica Rebeka Perko