top of page

TESTENINE S PARADIŽNIKOM IN BAZILIKO

Pri nas doma res obožujemo testenine na sto in en način. Mislim, da jih jemo vsaj enkrat na teden. Vedno, ko sem se potepala po Italiji, sem opazila, da je na mizi skodelica z naribanim parmezanom. Zadnje mesece ga tudi jaz uporabljam pri testeninah in rižotah, ter končno razumem, zakaj so Italijani zaljubljeni v ta sir. Jed naredi 100x boljšo. Jaz ga obožujem in pri testeninah res ne sme manjkati. Letos smo imeli kar veliko domačega paradižnika, zato sem paradižnikovo omako delala večkrat. Klasične paradižnikove omake, ki imajo okus samo po paradižniku, mi niso preveč všeč, zato mojo obogatim z ogromno količino bazilike in česna in jo spremenim v pravo gurmansko jed. Pri tem receptu res ne potrebuješ tehtnice, ampak le veliko dobre volje. Recept je preprost, testenine pa so res božanske, zato hop v kuhinjo! :)

SESTAVINE:

- Olivno olje

- Sol

- Sveža bazilika

- Poljubne testenine

- Parmezan

- Peteršilj

- Česen

Navodila za pripravo:

Opereš domač paradižnik (ali kupljen) in ga narežeš na kocke. V posodi ga posoliš, da izpusti vodo in ga kuhaš, na majhnem ognju 5 minut. V posodo dodaš velik šop oprane bazilike, na sesekljan česen in šop peteršilja. Skrivnost te omake je v veliki količini bazilike in česna, ki naredita res okusno omako. Česna nikoli ne smeš ?pražit= na ognju, saj takoj zagreni. Vse skupaj zmiksaš s paličnim mešalnikom.

Skuhaš poljubne testenine. Te na fotografiji so bile božanske in jih res priporočam.

Na ponev zliješ malo olivnega olja in na sesekljanega česna. Ko česen zadiši, vliješ paradižnikovo omako in dodaš kuhane testenine. Vse skupaj premešaš in kuhaš 2 minutki. Naribaš parmezan in ga vmešaš v ponev/posodo.

Jed na krožniku okrasiš z listi sveže bazilike, naribanim parmezanom in paradižniki.

Dober tek!

bottom of page