top of page

SLADKO-SLANE SANJE V KOZARCU

Sem Rebeka in sem odvisnica od cukra! :) Pred menoj sladke stvari res težko skriješ. Ni je sladice, ki bi ji rekla ne. No, kakšen velik kos suhe potice še preskočim, vse ostalo pa zelo rada "zmažem". Navdih za to sladico sem dobila v Brivbarnici, ko sem poskusila noro dobro pito Pie Shop. Sladko-slan okus me je začaral in odločila sem se, da nekaj podobnega naredim doma. Okusi se dopolnjujejo, sladko-slana kombinacija pa je res neverjetna. Sladico lahko ponudiš največjemu slaščičarskemu kritiku, za pripravo pa potrebuješ le pol ure.

SESTAVINE

Piškoti Gran Cereale

Ščepec soli

Maslo

Nutella

Mascarpone

Vanilijev sladkor

Sladka smetana za stepanje

Kakav v prahu

1. Kupi piškote Gran Cereale (lešnik-čokolada). Jaz sem vzela podobno različico v Mercatorju. Piškote zmelješ, dodaš malo soli (ščepec) in v zmlete piškote vliješ stopljeno maslo. Piškotno testo v kozarcu potlačiš na dno z žlico.

2. Nad paro stopiš lonček Nutelle in jo tekočo preliješ nad piškotno dno.

3. Zmešaš mascarpone, dodaš vrečko vanilijevega sladkorja in nekaj žlic Nutelle. Čisto po občutku. Odvisno kako čokoladno sladico želiš. Dodaj en sloj v kozarček.

4. Poliži metlici.

5. Zadnja pride na vrsto sladka smetana. Jaz pri sladicah rastlinske smetane ne uporabljam, zato stepeš "alpsko" smetano. V smetano dodaj samo pol velike žlice sladkorja.

6. Poliži metlici.

7. Posuj kakav v prahu.

8. Sladico postavi v hladilnik za 3 ure. Jaz itak nisem zdržala, takoj sem jo poskusila. :)

Tags:

bottom of page