top of page

KREMNA JUHA S KOKOSOVIM MLEKOM

Jesen je kraljica buč. Moje najljubše so hokaido buče, ker so sladke in polnega okusa. Jaz jo pripravim vsaj enkrat na teden in sploh se je ne morem naveličati. Včasih sem pri kremnih juhah uporabljala smetano za kuhanje in kislo smetano, trenutno uporabljam le kokosovo mleko. Za pripravo potrebuješ 20 minut.

Sestavine: Hokaido buča Korenje Zelena buča Čebula Česen Sol Curry (ne pekoč) Rdeča paprika v prahu Kokosovo mleko Bučna semena Bučno olje Sol Poper Domača vegeta

1. Na olivnem olju prepražiš čebulo. 2. Dodaš na kocke narezano hokaido bučo, malo zelene buče (res ne vem imena) in korenje. 3. Zelenjavo malo popečeš in preden zaliješ z vodo, dodaš sesekljan česen. Česen hitro zagreni, če se predolgo peče, zato ga dodaj zadnji trenutek. 4. Dodaj sol, poper, jaz dodam domačo vegeto, žlico sladke paprike v prahu in ne pekoč curry. 5. Zalij z vodo in kuhaj toliko časa, da se vsa zelenjava skuha. 6. Dodaj pločevinko kokosovega mleka in kuhaj še 5 minut na zmernem ognju. 7. Spasiraj s paličnim mešalnikom. 8. Na olivnem olju prepraži bučna semena, da postanejo hrustljava. 9. Ko imaš juho v krožniku, dodaj nekaj kapljic bučnega olja, posuj z bučnimi semeni, lahko pa dodaš tudi žlico kisle smetane. Za mini škrate v juho dodaj še pest "zlatih krogljic".

bottom of page